Referanseprosjekter Temoco

Himkok 

Folkene bak Himkok har jobbet mye med Temoco og trakk oss inn for sitt speakeasy multibar-konsept. 

Temoco har bidratt med hele vår bredden av kompetanse og produkter. Som medlem av det kreative teamet har vi delt kunnskap om etablering av barer, barens historie og formgivning. Temoco er totalleverandør av funksjonell innredning som dekker rustfrie løsninger i bartenderens arbeidplass inkludert isbrønner, flaskestativer og kjølte flaskebrønner. 

Glassfrysere kjølebenker og isbitmaskiner kommer også fra oss. 

Når du både har tidspress og går inn i eksisterende bygningskonstruksjoner, er bred erfaring på tvers av fagområder viktig. Temoco har bidratt med engineering gjennom tekniske tegninger og spesifikasjoner. Vi har deltatt i byggemøter med råd og vink til håndverkere også uten bar-erfaring og med ulikt morsmål. 

Temoco har bidratt i forhold til føringsveier, plassering av tekniske punkter, analyse av etasjeskillere, angivelse for kjerneboring og rekkefølgebestemmelse på utførende arbeider. Også slikt gjør en bar til en god bar. 

BA3

Barer med identitet trekker folk. 

For omgjøring av lokalene etter Bagatelle i Bygdøy Allé 3 ble vi kontaktet av eierne som ønsket en ganske ekstrem cocktailbar med tre arbeidsstasjoner på rekke. Under en av Temocos mange inspirasjonsreiser til bar-messer og barer fant vi inspirasjon i Sexyfish i London. Gjennom dialog med Sexyfish fikk vi innspill til å endre noe og forsterke gode elementer. 

Som en hyllest fikk løsningen i BA3 navnet Sexybeast. Enkelt forklart er utsiden av baren gjort av interiørarkitekt og innsiden av Temoco. 

Funksjonelle produkter levert av Temoco innvirker direkte på det visuelle designet. For eksempel har bartoppen nedfelt driptray (kommer i forskjellige utførelser). 

Tipla 

I denne speakeasy-baren i Stavanger inngår Temocos produktleveranser integrert i interiørdesignet gjennom nært samarbeid med eier og interiørarkitekter. 

Lily Country Club (Kløfta)

Interiørdesignet til SPA-anlegget ved Lily Country Club på Kløfte har en tydelig farge-identitet hvor Temoco bidrar med felles, flerfarget LED-belysning til glassflater, flaskebuffet og glassfryser. 

Utførelse i sort granitt med nedfelt isbrønn. Kjølig drikke gjør seg ekstra godt i varme omgivelser, men stiller ekstra krav til solid dimensjonering som vi har ivaretatt også for isbitmaskinene.

Slottet

Gjennom flere innledende konsultasjonsmøter med eier, arkitekt og utelivskonsulent har Temoco bidratt til valg i forhold til logistikk, utførelse og materialvalg for driftsmodell for Slottet i Sirdal. 

Den luksuriøse matstasjonen i Sirdal gir hint til amerikansk logde. Slottet er resultat av samarbeid mellom grunneier og hytteutbyggere som vil skape et samlende og varmt trekkplaster for området.

Barer for hotellkjeder

Hoteller i kjeder har felles identitet. Lokalt er de imidlertid ofte hjørnestensbedrifter og samlingsplasser med egenart. 

Innenfor kjeder har Temoco bidratt kreativt til utforming, prosjektgjennomføring og med produkter til alt fra hotellet i de dype skoger via fjordhotellet til flaggskipet i hovedstaden.

Selv om mye da er svært ulikt, er likhet et viktig poeng i hoteller – og bærekraft. Vi leverer modulært produktdesign i rustfri kvalitet basert på resirkulerte og kortreiste materialer. Levetiden er lang. Overlever ikke bardesignet tidens tann, kan modulene bli gjenbrukt lokalt eller annet sted i kjeden. 

Hotellmedarbeidere gjør karriere internt og trår til på andre lokaliteter gjennom jobbrotasjonsordninger ved for eksempel sykdom, arrangementer eller sesong. Bartenderen skal skape og prestere innenfor sitt fag – ikke fomle med innredningen. Temoco stiller med innredning med høy gjenkjennelseseffekt på innsiden av baren. 

Vinskap

Vinskap er fantastiske elementer i bar og restaurant. 

Temocos samarbeider med interiørdesignere om utforming. Stikkord er attraktiv eksponering av flaskene, termoglass, kjøling, belysning og materialvalg.

Møbelet kommer ikke flatpakket. Vi snakker skreddersøm – Custom Made. Vi snakker dessuten vekt og skjørhet som krever planlegging av logistikk inkludert emballering, løfting og varsom HMS. 

Lys, helhet og harmoni

Løsningsdesign fra Temoco er helhetlig med produkter i samsvar med eiere og interiørarkitekters ønsker – og hvor kjøleskap, frysere og andre elementer passer rett inn i innredningen. 

Lys er sentralt i baren.  Barer med en godt ivaretatt helhet gir et godt, harmonisk inntrykk. En tommelfingerregel er en lystemperatur på 2700 kelvingrader.